Hírek

Megmutatni a pozitív Afrikát - megnyílt a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár

2018.03.02.

Ünnepélyes keretek közt, sztárfellépők és nagykövetek, prominens vendégek jelenlétében nyílt meg a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár 2018. március 1.-én 14 órakor.

A megnyitó Abdoul Camara szenegáli táncművész és Djakali Kone burkina fasoi afrikai hárfa-mester kortárs elemeket is tartalmazó duettjével kezdődött, ezzel adva meg az afrikai alaphangulatot a rendezvényhez. Közel 150 kolléga, barát, Afrika-szakértő gyűlt össze a neves eseményen, melyen többek közt a Földművelésügyi Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a nigériai, angolai, algériai, dél-afrikai köztársaság nagykövetsége is részt vett, nagykövetek jelenlétében.

 

Az esemény konferansziéi Demcsák Zsuzsa és Kembe Sorel közéleti személyiségek voltak. Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium Parlamenti Államtitkára a tárca ugandai és további Afrikában tervezett agrárszakember képzéséről, Afrika, mint a  mezőgazdasági szektor fontos és potenciális partnerérl beszélt.

 

Balogh Sándor, a HTCC és a Magyar Afrika Társaság Elnöke, az Afrika Expo és Vásár főtámogatója Afrika megkerülhetetlenségét, és az afrikai egyre erősödő, fogyasztási kereslettel bíró középosztály értékét hangsúlyozta. A közel fél milliárdnyi ember biztos üzleti piacot jelenthet számos magyar exporttermék számára. Szilasi Ildikó, az Afrika Expo kitalálója és főszereplője szerint nagyon fontos, hogy újabb tízezrek tudnak a pozitív Afrikával találkozni a kiállítás napjai alatt, és üdvözölte, továbbá megköszönte az expó szponzorainak a támogatást: így a HTCC-nek, az Utazz Afrikába Utazási Irodának, és az Air Algerie légitársaságnak. Rafay János üzletág - igazgató a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont Képviseletében kifejezte, hogy évről évre szépülő, épülő expót, és több vendéget lát a megnyitó ünnepségen, ebből úgy érzi, hogy egyre többen érdeklődnek a déli kontinens lehetőségei iránt.