Archívum – Visszatekintés - 11. Afrika Expo Budapest

 

A 11. Afrika Expón 21 kiállítói jelent meg, 15 afrikai ország képviseletében.  A rendezvény 2023. február 23-26. között került megrendezésre az Utazás Kiállítás és a Járatlan Utakon Fesztivál egyidejű rendezvényeként, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ A Pavilonjában, a 212 C standon.   2023-ban fókuszban a kiállítók által képviselt afrikai országok turisztikai népszerűsítése, valamint az oktatás állt. Célunk az volt, hogy első kézből, tapasztalati módon, interaktívan és hitelesen ismertessük és szerettessük meg Afrikát a közönséggel. A kiállítóként megjelenő non-profit szervezetek standjai és támogatási projektjei, a kitelepülő iparművészek portékái és az afrikai arcfestést, maszk készítést kínáló gyereksarok egyaránt Afrikára hangolta, érzékenyítette a közönséget.


TEKINTSE MEG KIÁLLÍTÓI KATALÓGUSUNKAT IDE KATTINTVA! 

 

Az Afrika Expo névadó támogatója, és társszervezője az Utazz Afrikába Utazási Iroda standján számos népszerű és új, feltörekvő afrikai desztinációról kaphat teljeskörű tájékoztatást az érdeklődő. Többek között Algériáról, Egyiptomról, Etiópiáról, Kenyáról, Madagaszkárról, Namíbiáról, Szenegálról, Tanzániáról és Zanzibárról, Ugandáról lehetett kérdezni az iroda turisztikai szakmai stábját, referenseit. Természetesen játékkal és akciókkal is készültek a szervezők. Sőt, két alkalommal új utak bemutatót is tartottak az Afrika expo színpadán!

 

Az Ethiopian Airlines Afrika színpadon színvonalas kulturális programok, tánc- és zenei programok, vetítettképes előadások, beszélgetések kaptak helyet. Visszatérő fellépőnk Abdoul Camara volt, de etiópiai kávépörkölő szertartás, és angolai kizomba is helyet kapott a programban. Az Utazás Kiállítás nagy színpadán is megjelent Afrika a műsoridőben, további lehetőséget nyújtva a közönségnek Afrika hiteles megismerésére. 


Az Ethiopian Airlines Afrika színpad programjáért kattintson ide!

 

A 11. Afrika Expót ünnepélyes keretek között Hölvényi György, az Európai Parlament Fejlesztéspolitikai Bizottságának tagja, oktatásért felelős állandó jelentéstevő, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának fejlesztéspolitikai szóvivője, és a Hungary Helps Program jószolgálati nagykövete nyitotta meg. Ezt követően panelbeszélgetésre került sor Afrika mai kihívása, holnap Európa válsága: oktatás és migráció a Szaharától Délre címmel.

 

Az Afrika Expo mellett az Utazás Kiállítás kiállítói között is számos afrikai résztvevővel találkozhattunk. A díszvendég, Madagaszkár 150 nm-en mutatkozott be. Továbbá dél-afrikai, tunéziai, marokkói, algériai és etióp standok is erősítették Afrika jelenlétét Magyarország közel 30.000-es látogatottságú, nemzetközi turisztikai vásárán.

 


 

 

KÜLÖNLEGES GYÉMÁNT SZPONZOR/  SPECIAL DIAMOND SPONSOR

 

 

 

 

 


 Kiemelt együttműködő partner/ Highlighted Partner

 

 

 

 

 Kiemelt Szakmai Partner és Megnyitó Konferencia Támogató
Professional partner and sponsor of the opening ceremony

 

 

 

 


Kávés Partner / Coffee Partner

 

 

 

 

Egyidejű rendezvény - Co event